Montessorischool Pallas Athene vindt u op de berg in Amersfoort. Omgeven door grote eiken midden tussen het groen wordt hier al bijna 100 jaar montessorionderwijs gegeven. Iets waar wij heel trots en zuinig op zijn. 

Samen met de partners op het terrein, SKA kinderopvang en bso Pallas Athene, werken wij toe naar een Montessori Kind Centrum (MKC) waar kinderen van 0 tot 13 jaar een gevarieerd dagprogramma kunnen ontvangen voor onderwijs en opvang. 

De jongste kinderen spelen op onze twee schoolpleinen. Het zandbakkenplein met klim- en glijdtoestel en natuurlijk heel veel zand en natuur. Op andere momenten spelen ze op het karrenplein waar naar hartelust gereden kan worden met karren, fietsjes en nog meer. Vanaf de middenbouw gaan de kinderen in pauzes naar het grote veld op de berg. Onder begeleiding van teamleden en ouders kunnen ze rennen, hutten bouwen en in de natuurspeelplaats spelen. 

Binnen de school kunnen de kinderen naast in de eigen klas werken ook in de gangen en op leerplekken werken aan opdrachten. We hebben leeshoeken waar de kinderen altijd toegang hebben tot leesboeken en waar ze kunnen opkrullen op banken of wegdromen op zitzakken. 

Wij hebben kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. Ieder jaar zorgen wij voor een gevarieerd programma muziek / kunst activiteiten en culturele uitstapjes.