LIO stagiaire

Montessorischool Pallas Athene in Amersfoort heeft ruimte voor een:

LiO-stagiaire

Geef jij onze leerlingen de beste start?

Bij Pallas Athene

●        stimuleren we de individuele ontwikkeling van het kind, de eigenheid, talenten en zelfstandigheid

●        creëren we een schoolomgeving waar vertrouwen, veiligheid en duidelijke grenzen een belangrijke rol spelen, waardoor het kind geprikkeld wordt om zelf te handelen

●        leren kinderen van en met elkaar, ze ontwikkelen samen en leren samenwerken in heterogene groepen

●        staan we voor innoverend eigentijds Montessori-onderwijs waarin de visie van Maria Montessori vertaald is naar deze tijd

Onze collega

●        is leerkracht in opleiding

●        heeft affiniteit met het Montessori-onderwijs en onderwijsvernieuwing

●        is enthousiast en vrolijk

●        houdt van samenwerken en samen investeren in onderwijs

 

Wij bieden

●        een fantastische school in een karakteristiek pand in het Bergkwartier van Amersfoort

●        eigentijds Montessori-onderwijs dat volop in ontwikkeling is

●        een gedreven team dat nauw met elkaar samenwerkt

●        goede begeleiding van een ervaren schoolopleider

 

Pallas Athene

Montessorischool Pallas Athene is in 1924 opgericht en is gevestigd in een prachtig karakteristiek gebouw op De Berg in Amersfoort. Wij noemen het zelf de leukste school in Amersfoort. Onze school heeft circa 300 leerlingen en is ingedeeld in 12 heterogene groepen. Onze onderbouw bestaat uit 4 groepen 1-2. De middenbouw bestaat uit 4 groepen 3-4-5 en de bovenbouw bestaat uit 4 groepen 6-7-8. In iedere groep is een kind een keer de jongste, de middelste en de oudste. Tijdens werklessen wordt er een mix aan onderwijs geboden waardoor kinderen soms individueel aan het werk zijn, soms alleen met leeftijdsgenoten een opdracht krijgen, maar ook met verschillende leeftijden tegelijk aan het werk gaan. Binnen de tafelgroepen is de leeftijdsmix altijd aanwezig.Met een team van circa 25 leraren en lerarenondersteuners zetten wij ons in voor modern Montessori-onderwijs, met doorlopende leerlijnen. Het team bestaat uit leraren met jarenlange ervaring in Montessori-onderwijs, zij-instromers én (jonge) leraren die met passie voor Montessori hebben gekozen.

Stichting Monton

‘Leer mij het zelf te doen’

Montessorischool Pallas Athene maakt, samen met 8 andere Monton-scholen, deel uit van Stichting Monton. De scholen van Monton verbinden zich door het werken vanuit de principes van Maria Montessori. Dat doen wij omdat wij samen sterker staan en van elkaar kunnen leren. Via het Monton Leerplein blijven we onszelf ontwikkelen en leren door trainingen, webinars, workshops en coaching.

Onze missie: betekenisvol montessorionderwijs bieden door kinderen verantwoordelijkheid te leren dragen voor zichzelf, de ander & de omgeving, zodat zij zich ontplooien tot actieve wereldburgers. Het Monton Kompas staat voor eigenheid, zelfstandigheid, gezamenlijkheid en verantwoordelijkheid.

Jaarlijks volgen bijna 1500 leerlingen Montessori-onderwijs aan een Monton-school, waarbij ruim 160 leerkrachten het onderwijs verzorgen. Het bestuursbureau van Monton is gevestigd in Amersfoort. 

Solliciteer meteen of bel voor meer informatie!

Wil jij graag bij ons aan de slag als LiO? Reageer dan zo snel mogelijk en stuur je sollicitatie t.a.v. Mariska Denayere (directeur) naar info@pallasatheneschool.nl

Wil je eerst meer weten? Neem dan direct contact op met Montessorischool Pallas Athene via telefoonnummer: 033 - 46 17 134.

Vacature details

  • Anders
  • Stage
  • Not Specified
  • Startdatum: Zo snel mogelijk

Contact