Angela en Chantal (G)

Angela en Chantal zijn de leerkrachten van groep G.

Angela
Angela

Angela: “Ik heb in 2010 de overstap gemaakt van fysiotherapeute naar leerkracht in het basisonderwijs. Mijn kinderen hebben op de Pallas Athene gezeten en ik ben altijd erg enthousiast geweest over de ontspannen en werkzame sfeer op school.
Nu werk ik er zelf en ik ben nog steeds blij met die sfeer. Ik geniet ook van de zelfstandigheid en nieuwsgierigheid van de kinderen in de bovenbouw en de leuke gesprekken en werkstukken die daaruit voortkomen.”

Berichten

Herfst, eikels en bladeren, het schoolplein wordt geveegd.

Woensdag 1 november. De kinderen van groep G zijn vroeg opgestaan. Ze waren al om 7.30 uur op school. Het schoolplein moest geveegd worden, voordat alle andere kinderen er hun fiets zouden neerzetten.              Hard werken, maar daarna ontbijten met croissantjes in de klas.

Eten bij de juf: gourmetten, lekker kletsen en heel veel lol.

Kerstdiner groep G

De kinderen hadden weer hun best gedaan dit jaar, er waren ontzettend veel lekkere hapjes om uit te kiezen! Daarbij waren er ook verschillende creatieve & muzikale optredens waardoor het een zeer gezellig diner werd.

kamp groep Chantal en Angela

We zijn op kamp geweest van 29 tot en met 31 augustus. We hadden prachtig weer, de stemming was prima en we hadden een heel mooie vaartocht op het Naardermeer. Tijdens het napraten vroegen we wat er nu het allerleukst was geweest. Dat was het avondspel, maar ook het voetballen, het kampvuur en de bonte … Lees verder Angela en Chantal (G)

groep 8 en het meesterstuk

De kinderen van groep maken hun laatste grote werkstuk en presenteren dit aan de klas. Het mag gaan over één van de 5 wereldgodsdiensten, maar ook over animisme of humanisme of over nog een andere stroming.

werken aan het thema 'water' in de groep

Het jaarfeest is van start gegaan. We zijn in de groep volop bezig: een spreekbeurt over Bangla Desh, een presentatie over de Beemster, zelf bootjes maken, op de computer animaties maken over water, gedichten op 'water'papier en natuurlijk tekenen over water.

Wat gebeurt er in de Bloedbank?

Dinsdag 24 mei zijn we met onze klas naar de Bloedbank geweest. We hadden ons daar goed op voorbereid, we wisten al veel van alles wat met bloed te maken heeft. Op de bloedbank kregen we nog meer uitleg, maar zagen we ook wat er allemaal gebeurt. En dat bloed prikken helemaal niet eng is! … Lees verder Angela en Chantal (G)

praten met soldaten

Vandaag stond er een soldaat voor de klas. Hij vertelde van alles over de taken van het Nederlandse leger, de samenwerking met andere landen, de vredestaken en de kameraadschap. Hij vertelde ook over de moeilijke kanten: uitgezonden worden naar een land waar oorlog is, lang weg zijn van je familie, enzovoort. De kinderen luisterden geboeid … Lees verder Angela en Chantal (G)

schilderen

Vandaag ( maandag 4 april) hebben we hard gewerkt aan zelfportretten in de stijl van Rembrandt. Hoe is mijn houding, van welke kant komt het licht, hoe meng ik de primaire kleuren, hoe is de verhouding tussen licht en donkere vlakken? Het resultaat kunt u vanaf volgende week bekijken in de gangen.

kerstdiner groep Angela

Donderdag avond 17 december genoten we van een kerstdiner. Iedereen kwam mooi aangekleed op school. De meeste kinderen namen lekkere hapjes mee die ze zelf gemaakt hadden. Er waren een hartig en een zoet buffet. Het was heerlijk en we aten wel een beetje teveel! Tussendoor was er muziek door Sofia, Emma, Seth, Floris en … Lees verder Angela en Chantal (G)