Fanny en Piet(D)

Wij zijn de leerkrachten van groep D. Fanny werkt op maandag t/m donderdag. Piet werkt op vrijdag.

Fanny

 

Berichten

Aan het werk in klas D

Jasper met het pythagorasbord. Maya met het honderdbord. Lonneke aan de slag met spelling. Bouke dobbelt sommen.

Spreekbeurt over roofvogels

Evan en Danyan hebben hun spreekbeurt over roofvogels gehouden. Na afloop kregen we een bezoekje van een valkenier! Hij liet zien hoe hij zorgt voor woestijnbuizerd Sarah. De kinderen hebben er van genoten. De valkenier ook, maar had na afloop wat problemen met "de kleine ondeugd" uit de boom krijgen :)

Spreekbeurt over de operatiekamer

Foto's van een zorgvuldig voorbereide spreekbeurt van Liv en Myrthe over de operatiekamer! De klas was in de pauze omgetoverd tot een ziekenhuis: er lagen allemaal spullen klaar en op het bord was een tekening gemaakt van een arts in "operatiekleding".

Verjaardag Irene

  12 april 2015 Wat een verrassing! Op mijn verjaardag was het lokaal prachtig versierd. De kinderen hadden allemaal een lampion geknutseld en twee 5e-groepers hadden in ballonnen allerlei leuke opdrachtjes verstopt (die ik uit MOEST voeren)! Na afloop hebben we nog even stoelendans op het plein gedaan. De hele school moest natuurlijk weten dat … Lees verder Fanny en Piet(D)

Les voedselketens op Landgoed Schothorst

Op donderdag 7 april zijn we op excursie geweest naar Landgoed Schothorst. Hier hebben we een les over voedselketens gehad. De kinderen zijn buiten in groepjes opzoek gegaan naar "zonne-eters", planteneters en vleeseters. Daarna hebben ze ervaren hoe in ecosystemen alles met elkaar verbonden is. En dat het een, niet zonder het ander kan bestaan. … Lees verder Fanny en Piet(D)

Pauze: het regent, ook dan vermaken we ons!

Ook als het regent en we moeten binnen blijven is het gezellig in klas D! Een aantal jongens hebben alle linialen van klasgenoten verzameld en er een gigantische brug mee gebouwd. Het was een ingenieuze constructie! Er is volop getekend en geknutseld. Zo is er onder andere een mandje gefabriceerd en een kijkdoos gemaakt. Er … Lees verder Fanny en Piet(D)

Rommelpieten

Vanochtend zijn de rommelpieten geweest! Wat hadden ze er weer een rotzooi van gemaakt. Er is ook een rijmpiet meegekomen, want alles was voorzien van een rijmpje. De schoenen waren gevuld met pepernoten en in de laatjes zaten "de leukste schoencadeaus ooit" volgens de kinderen. Ze zijn tot 10.15uur bezig geweest met het construeren van: … Lees verder Fanny en Piet(D)

De klas 100 jaar geleden

Professor Marice van Mad Science geeft les!

"Professor Marice" van Mad Science gaf de middenbouw les over elektriciteit en stroomkringen. De kinderen leerden van alles over stroom, neutronen, elektronen en stroomkringen. De kinderen mochten zelf een stroomkring maken en zagen wat er gebeurt als je de stoomkring onderbreekt...

Hoe werkt mijn lichaam?

De middenbouw heeft de afgelopen periode het menselijk lichaam ontdekt. Bijvoorbeeld: hoe werkt de spijsvertering, hoe ademen we, welke organen heb je en waarom heb je botten? Deze informatie hebben de kinderen verwerkt in het namaken van een levensgroot menselijk lichaam. De foto's zijn gemaakt in de klas van Irene.