Margriet en Yvonne(B)

Wij zijn Margriet en Yvonne, de leerkrachten van onderbouwgroep B. Margriet is er op maandag t/m donderdag en Yvonne is er vrijdag.

 

..

Berichten

Maandsluiting

Op 11 November was er weer een hele gezellige maandsluiting met verschillende Herfst-getinte optredens! Hierbij de bijdrage van onze klas: https://youtu.be/4GvxAZJYztQ

Kabouterpad

Op de verjaardag van de juf mochten we ons verkleden als kabouters en liepen we het kabouterpad. 's Middags hadden we een picknick in de klas...mmm, heel veel kleine hapjes!

Een kijkje bij de kinderboerderij!

Nee het bleek geen grapje.... er was echt een lammetje geboren! Op 1 April heeft de onderbouw een bezoekje gebracht aan de dieren bij de Stadsboerderij de Vosheuvel. Aan de hand van een vragenlijst werden de kinderen rondgeleid langs alle dieren. Het was een gezellige ochtend!

Voorleesdagen in groep B

Dat waren weer leuke dagen in februari....haast elke ochtend kwam er een vader of moeder voorlezen. Groot succes! Dank je wel Mats, Elsbeth, Marieke, Annechien en Gabor!    

Insecten en kriebelbeestjes bij maandsluiting onderbouw

Vrijdag 29 mei lieten de kinderen van de onderbouw aan hun ouders zien waar ze de afgelopen weken mee bezig zijn geweest in de groepen: insecten, bijen en allemaal andere kriebelbeestjes. De ouders werden getrakteerd op liedjes, toneelstukjes en dansjes.

Op bijenbezoek

Donderdag 21 mei ging de onderbouw op bijenbezoek. Onze imkers Wichert en Matthieu lieten de kinderen in het echt zien wat ze allemaal hadden geleerd op school. Wat doet een bijenkoningin nu de hele dag? En hoe ziet een bijenstal er nu eigenlijk uit? Deze boeiende rondleiding combineerden we met rondsnuffelen in het prachtige park … Lees verder Margriet en Yvonne(B)

Verkeersochtend onderbouw

Kijk je nou eerst naar rechts of naar links? En mag je zomaar oversteken bij een zebrapad? De kinderen van de onderbouw oefenden de verkeersregels in de praktijk. De weg voor de school werd afgezet zodat het oefenen er veilig aan toe ging.  

Onderbouw loopt energiepad!

Maandag 23 maart ging het Jaarfeest van start met een muzikale opening en warme-truien-dag. Donderdag 26 maart liepen de kinderen van de onderbouw 'het Energiepad'. Aan de hand van allerlei proefjes en spelletjes deden ze ervaring op met het begrip energie.

Onderbouw bezoekt concertgebouw

Dinsdag 3 maart hadden de kinderen uit de onderbouw een wel héél bijzonder uitje. Met een bus gingen ze naar Amsterdam voor een bezoek aan het concertgebouw. Met dit bezoek ging  ons muziekproject 2015 van start gegaan. En wat voor een bezoek! Ademloos keken de kleuters naar een prachtige voorstelling in de koorzaal, en participeerden ze met … Lees verder Margriet en Yvonne(B)

Stilte oefening groep Doris

In de groep van Doris doen de kinderen regelmatig een stilte oefening in de aula. Samen maken ze een zon, deze bouwen ze straal voor straal (kind voor kind) op. Met rustige muziek op de achtergrond komen de kinderen tot rust en is het muisstil.